Over ons

Tijd om ons even voor te stellen!

Ik ben Manon Lida Jonker, 22 jaar, en geboren en getogen in Zeewolde. Allereerst heb ik de HAVO gedaan en afgerond. Hierna heb ik de sportopleiding de CALO PMT gedaan in Zwolle. En nu afgestudeerd aan de Utrechtse Dansacademie. 

Al vanaf mijn 5de heb ik verschillende danslessen gevolgd. Allereerst begon ik met streetdance wat ik ongeveer 5 jaar gedaan heb. En daarna ben ik ook Jazzdance erbij gaan doen voor ongeveer 3 jaar. Vanaf 2013 ben ik begonnen met HipHop wat ik tot juni 2019 gedaan heb. Op de Utrechtse Dansacademie heb ik heel veel verschillende stijlen als: modern, jazz, urban en klassiek! 

Al vanaf de basisschool heb ik gezegd dat ik mijn eigen dansschool wilde starten. En dan eindelijk per 7 augustus 2019 is het officieel dat ik de eerste stappen heb gezet, mijzelf ingeschreven bij de KvK als En Corps Lida. Wat een geweldig gevoel was dat! Ik heb zoveel ideeën voor het verbeteren van de danswereld. Hoe we het aantrekkelijker kunnen maken en hoe we iedere danser beter kunnen voorbereiden op die keiharde wereld van dans. De danswereld is keihard, maar als het je passie is kom je er wel. Je zet door en je voelt wanneer jou ‘shine’ moment komt. Dit gevoel kreeg ik nu in 2021. Ik voelde dat ik dit moest doen, de ideeën borrelde maar in mijn hoofd en ik vond het hoog tijd om hier wat mee te gaan doen. September 2021 begint het dan echt, en wat heb ik er zin in!